Arkiv

KlangFest 2024:

Læs om bands, der optrådte til festivalen herunder- scroll lidt, så ser du det hele.
APHACA, SØN, SEMPHIZ & TELEPA-T, ØNDI, FØNS, ALVAH, MATONGO, TJIDA, ATLAS BUGGE, ACTFILL, NANNA & LUCCA, KARL PAVA, DEAN, LEWIS, REBECCA NOREEN, FAR, RAA, JAMFEST, MUSIKBINGO, DJ FELSMANN, DJ LARTIGUE, DJ ELIAS.

APHACA. Læs/ se dem under plakaten.

Vi er utroligt stolte af at kunne præsentere APHACA på KlangFest 2024. Dette band repræsenterer det bedste af dansk musik lige nu, og vi ser frem til at opleve dem live som et af hovednavnene på festivalen.
APHACA har været en del af den danske undergrundsmusikscene med udgivelser som deres triple-single, ‘Flora Flora’, og deres album fra 2022, ‘ET ÅR UDEN DIG’. Singlen ‘Til Solen Er Sort’, indspillet i det legendariske Gula Studion i Malmø, har allerede opnået over 250.000 afspilninger på streamingtjenester! En af deres nyeste singler, ‘Hjertet på Gaden’, fra deres aktuelle EP ‘Mig og min hund’, er netop blevet udgivet og har allerede næsten 100.000 streams på få uger.
APHACA har spillet koncerter på anerkendte steder som Loppen, Train og senest for et udsolgt Store Vega. Deres koncerter er allerede blevet kendt for at være en oplevelse i særklasse! Der er en umiddelbarhed, nostalgi og tidløshed i deres lyd, kombineret med en naturlig nysgerrighed for hver enkelt instrument. Deres tekster er både direkte og billedlige, og de formår at ramme ungdommens nerve, uanset om man er ‘blomster-‘ eller ‘mælkebøttebarn’.
Rumle Hueg Kærså, Bertram Ask Plauborg, Bertil Engberg Nielsen og Noah Elias Rasmussen mødte hinanden på Det Frie Gymnasium på Nørrebro i København. Deres fælles passion for musik og skolens kreative og demokratiske miljø førte til dannelsen af bandet. APHACA blev inspireret af mælkebøtten, som symboliserer vedholdenhed og kreativitet, og navnet blev en fusion af dette og skolens logo.
APHACA har flere shows planlagt i løbet af foråret 2024, men deres optræden på KlangFest bliver deres debut på Bornholm. Vi er utroligt stolte af at kunne præsentere dem, og det bliver en fest uden lige!

SØN. Læs/ se dem under plakaten.

SØN- en magisk Solstorm på scenen!

Vi er utroligt glade for at kunne præsentere SØN som et af hovednavnene til årets KlangFest 2024! SØN, det københavnske band der har været på alles læber siden deres debut, er klar til at indtage scenen til KlangFesten med deres unikke musikalske univers.

På scenen er Søn smidige, sprudlende, og kendt for at blæse publikum bagover. Da de i 2019 debuterede på SPOT Festival foran et fyldt Voxhall fik de 6 stjerner, og SØN spillede i november 2023 for et udsolgt Pumpehus, i en koncert, der blev betegnet som ”magisk” af Soundvenue. En koncert, der med den karismatiske forsanger Kristoffer Jessen i spidsen for et velspillende band, leverede en solstorm af en koncert! Læs den forrygende anmeldelse her.

SØN stormede ind på musikscenen med deres singler ‘Ka’ Ik Connect’ og “HD Sol” i 2022, der straks fik plads i A-rotationen på P6 Beat og skabte bølger på årslisterne hos Berlingske og Soundvenue. Nu er de aktuelle med deres tredje studiealbum “Solstorm”, der ifølge Information “står lysende på den danske musikhimmel” og med Politikens ord gør Søn til “et band, der fortjener et endnu større publikum”. Solstorm er produceret af Søren Buhl (Guldimund, Blaue Blume, Swan Lee m.fl.), og er en kærlighedsfortælling anno 2024, spændt ud over klimakrisen, dystopier, og tab. Albummet Danish Crown fra 2020 blev placeret på adskillige årslister; bl.a. hos Politiken, der tildelte albummet 2020’s 6. bedste danske album og gav det 5 hjerter. Det er altså et top- band, der rammer os med hæsblæsende rock, støvet indie-pop, håndspillet drill og kormusik, når de optræder live til KlangFest.

Bandet har desuden optrådt på Roskildefestival, og mange andre steder, og de tager snart på en forårs turne, der rammer mange spillesteder i Danmark, og nu altså også Bornholm. SØN vil være et af de hovednavne, du ikke vil gå glip af på KlangFest 2024. Vi glæder os til at se dem, og dig, på festivalen!

Semphiz & Telepa- T. Læs/ se dem under plakaten.

Semphiz- Rapscenens ufortrødne stemme på KlangFest.

Københavnske rapper Semphiz, tidligere kendt som Semih Automatisk, har i over et årti skabt bølger i den danske rapundergrund. Hans rejse begyndte med rapkollektivet B.O.C og fortsatte med gruppen Sigma, hvor han bidrog til to album i løbet af 10’erne.
Nu, med lanceringen af sit nye album “M16A1”, opfylder Semphiz endelig et længe næret ønske om en soloudgivelse. Albummet byder på 10 numre med features fra blandt andre Hans Philip, Loke Deph, Esben og flere, og det er produceret af Telepa-T, en samarbejdspartner fra Sigma-tiden.
Semphiz’ udtryk er autentisk og eksplosivt og formår at fastholde lytteren med sit finurlige sprog og billedskabende beskrivelser af erindringer, ungdom, traumer og drømme. Den råhed i hans tekster, de støvede beats og de kreative videoer har placeret Semphiz og Telepa-T som unikke aktører på rapscenen lige nu. Den overvældende modtagelse af albummet bekræfter, at denne kombination formår at forføre både nye og gamle lyttere med deres unikke lydunivers.
Vi er utroligt glade for at meddele, at Semphiz vil optræde på årets KlangFest, hvor hans energiske optræden og uovertrufne talent vil blive fejret af publikum. Så tag med os og oplev Semphiz sammen med Telepa-T, når de indtager scenen på KlangFest!

Øndi. Læs/ se dem under plakaten.

ØNDI- Pionerer af Eksperimentel Energi.

ØNDI er en kraftfuld fusion af ungdommelig punk-energi, kreativ frihed og teatralsk performativitet, der skaber en unik musikalsk oplevelse. Deres sound, der bevæger sig mellem pop og postpunk, er både ekstatisk og rå på én gang. Frontmand Tobias Bjergs karismatiske tilstedeværelse fører publikum ind i et rum af ungdommelig selvdyrkelse, hvor ØNDI udfordrer normerne på den danske musikscene. Ved at importere internationale produktioner og ekstrovert energi i deres musik skaber de en eksplosiv og intens musikalsk cocktail. ØNDI er et band, der tør stå imod strømmen og skabe en lyd, der er både unik og tankevækkende.
De fire medlemmer af ØNDI har hver især arbejdet med musik hele deres liv. Bandet blev dannet i 2021 som en reaktion på den til tider ensformige og kommercielle danske popscene. Deres debut EP, ‘COPY PASTE’, udgivet i efteråret 2023, markerer begyndelsen på en lang og indsigtsfuld musikalsk rejse.
ØNDI har også haft æren af at spille support tour for Fabräk, som afsluttede på et udsolgt Store Vega, hvilket understreger deres voksende popularitet og indflydelse på scenen. Til efteråret fortsætter ØNDI deres mission med en headliner tour rundt i Danmark, hvor de vil levere deres karakteristiske energi og kreative vision på scenen. Publikum kan forvente en række intense og mindeværdige musikalske øjeblikke, når ØNDI bringer deres unikke lyd og teatralske flair til et stadig større publikum.
Vi er ekstatisk glade for at meddele, at ØNDI vil optræde på årets KlangFest, og vi glæder os helt vildt til at opleve deres forrygende live-show og unikke musikalske univers på scenen.

FØNS. Læs/ se FØNS under plakaten.

FØNS- følelsesladet og ærlig hip-hop.

FØNS skaber dybt følelsesladet RnB og hip-hop,hvor hans ærlige tekster og fordybende musik, trækker lytteren ind i en verden af ungdomslivets udfordringer og oplevelser.
FØNS, kunstnernavnet for den 22-årige Sebastian der oprindeligt er fra Aarhus. Han skaber en lyd, der går hånd i hånd med hans tekster og giver hans musik en unik æstetik. Inspireret af producere som Timbaland har FØNS skabt sin egen karakteristiske lyd, der kombinerer rå tekster med musikalsk kreativitet.
Hans musik spænder fra RnB til hip-hop, og hans tekster skildrer livet som ung medærlighed og autenticitet. Han er ikke bange for at vise sin sårbarhed og invitere lytterne ind i sine personlige oplevelser. Hans musik er en blanding af engagerende rapvers og velklingende omkvæd, der fanger lytternes opmærksomhed og efterlader et varigt indtryk.
FØNS arbejder konstant på at finpudse sin musik og udforske nye lydmuligheder. Han har et dybfølt ønske om at etablere sig som en betroet kunstner, der kan røre og engagere sit publikum med ærlige tekster og medrivende melodier. Han har allerede skabt en imponerende karriere inden for musikken og fortsætter med at dele sin kunst med verden.
FØNS optrådte i Musikhuzet i 2023, hvor vi var nede og høre ham- og i et tight sæt med hans trommeslager, var det et optræden der gjorde, at vi bare måtte have FØNS til Bornholm igen!

Alvah. Læs mere under plakaten.

Alvah- Kunstner, sangskriver og producer.

Bliv betaget af Alvah, en dynamisk kraft fra en halvø udenfor Oslo, med en lyd der kombinerer Art Pop, R&B og Trip hop med rå, følelsesladede tekster. Hun henter sit nærvær fra de mystiske norske fjelde og væver dem ind i det pulserende byliv, med vokaler der ringer ud som et mantra og inviterer ind i hendes kerne. Hendes debut-EP “Hindsight” fangede opmærksomhed hos lyttere fra Skandinavien til USA og havde premiere i det prestigefyldte ’Wonderland Magazine UK.
Alvahs sangskrivning afslører en utrolig visdom og skønhed, og hun har vist en unik evne til at skabe en dyb forbindelse til sine fans i hendes univers. Alvahs musik er allerede blevet rost af anmelderne, og hun har optrådt live både i Norge og Danmark til bla. Oya Festival, Carpark Festival Jour-ney Fest mfl. Hun har netop afsluttet en fælles Danmarks tour med Malu og Greta og er nu netop i Tyrkiet på supporttour for Resa Saffa Park, frem til den 21/4.
Hendes musikalske rejse har affødt flere fortrinlige udgivelser, og hendes kunstneriske talent vokser konstant, og det er tydeligt at se Alvahs musikalske appel, der indbyder til både eftertanke og dans.
Vi var så heldige, at ALVAH var på Bornholm og optræde i forbindelse med New Things Live, hvor vi selvfølgeligt så hende optræde- og vi var herefter enige om, at hende måtte vi have til KlangFesten…Værs’go- her er hun!

Tjida. Læs/ se mere under plakaten.

Tjida: En Stemme i Melodisk Pop.

Tjida er en dansk artist og sangskriver, der er kendt for sin melodiske popmusik, der er fyldt med sangbare hooks og stærke tekster. Hendes lyd er karakteriseret ved en blød og forførende vokal, der ofte kontrasteres af tunge beats og skarpe synths, hvilket skaber et unikt og lyrisk univers fyldt med finurligheder.
I hendes produktioner kan man høre referencer til kunstnere som Ariana Grande, Tove Lo og Robin, mens hendes melodier og tekster er inspireret af danske navne som Anne Linnet, Thomas Helmig og Andreas Odbjerg. Tjida beskriver selv hendes musik som “små pop-perler sat på en rød tråd af drømme, kærlighed og tvivl”.
Med uptempo feel good sange som ‘De Sko’ og ‘Gøre det med andre’, der kendetegnes af kor-harmonier, glamourøse strygere og uimodståelige synths, formår Tjida at skabe en festlig stemning, hvor man ikke kan lade være med at danse. Men hun eksperimenterer også med mere urban-poppede sange som ‘9 liv’ og ‘Alien’, der er dybere og mere filosofiske, hvilket giver hendes musik en bred appel og inkluderende karakter.
Tjida understreger vigtigheden af at skabe musik, der opløfter og giver selvtillid til lytterne, samtidig med at hendes tekster udforsker temaer som humor, naivitet og sårbarhed i hendes personlige relationer.
Tjida har ud over sin musikalske baggrund også erfaring fra film- og mediebranchen, hvilket har inspireret både hendes sangskrivning og visuelle univers. Hun mødte sine bandkammerater på Den Rytmiske Højskole i 2015, og sammen udgør de i dag et velspillende band, der har optrådt på scener som Urban13, Byhaven, RUST og lille Vega. I 2024 planlægger Tjida at udgive en EP, og turnerere rundt på flere upcoming scener, og Tjida optræder derfor også på årets KlangFest. Vi glæder os til en dansefest, når hun indtager scenen med sin forførende musik og festlige stemning.

Karl Pava. Læs/ se mere under plakaten.

Karl Pava er en talentfuld og passioneret musiker, født og opvokset på den smukke ø Bornholm. Med en unik fusion af pop og rap i sin musik udtrykker han sig gennem ærlige og personlige tekster, der afspejler hans livserfaringer og følelser på en autentisk måde.

Trods sin unge alder har Karl Pava allerede markeret sig i musikscenen med imponerende åbningsoptrædener for en række anerkendte kunstnere som MAS, Ungskab, og FØNS. Disse optrædener har ikke kun givet ham mulighed for at dele sin musik med et bredere publikum, men har også bidraget til at styrke hans shows, og til at få anerkendelse i musikmiljøet.

Karl Pavas musik er mere end bare underholdning; det er en form for selvudfoldelse og et redskab til at inspirere andre. Han rapper om sine personlige oplevelser, kampe og sejre og ønsker at berøre lytterne på et dybere niveau. Gennem sine tekster stræber han efter at motivere og inspirere folk til at forfølge deres egne drømme og ambitioner, uanset hvor store eller udfordrende de måtte synes.

Selvom Karl Pava endnu ikke har nået sit ultimative mål om at kunne leve af sin musik, er han fast besluttet på at fortsætte med at arbejde hårdt og forfølge sin passion. Han er et levende eksempel på vedholdenhed og dedikation, og han håber at kunne inspirere andre bornholmere til at forfølge deres egne musikalske drømme og visioner. Og derfor er vi stolte over at kunne præsentere Karl på vores festival.

Atlas Bugge– læs mere under plakaten.

Atlas Bugge- Aktivist, sanger, filmmager og safe space-grundlægger.

Den talentfulde 24-årige artist, kendt som Altas, har grebet fat i opmærksomheden fra både kritikere og fans med sin unikke blanding af indie-pop og dybtfølt eksperimentering. Som en dedikeret Aktivist, sanger, filmmager og grundlægger af safe space-miljøer, bringer Altas ikke kun musik, men også en mission om inklusion og forandring til musikverdenen.
Gennem Altas’ musikalske rejse udforskes livets dybere betydning og kompleksitet. Inspireret af ikoner som Bowie, Cavetown og The Minds of 99, skaber Altas en lyd, der er både nyskabende og sjælefuld. Fra de eksperimenterende toner af Bowie til den ærlige følelse af Cavetown og den energiske kraft af The Minds of 99, præsenterer Altas en sonisk palet, der fascinerer og berører lyttere på tværs af genrer.
Som en engageret Aktivist og safe space-grundlægger går Altas ud over musikken for at skabe positive forandringer i samfundet. Gennem sin kunst og handlinger stræber Altas efter at skabe et inkluderende miljø, hvor alle føler sig velkomne og repræsenterede. Atlas har rødder på Bornholm, og glæder sig til at komme retur, og optræde for os på KlangFest.

ACTFILL- læs/ se mere under plakaten.

ACTFILL får dig på dansegulvet med en fed omgang psy- trance.

Vi er stolte over at præsentere Actfill, en dansk musiker, der specialiserer sig i psykedelisk trance. Som en DJ og producer har Actfill skabt et bemærkelsesværdigt aftryk på den elektroniske musikscene, både i Danmark og internationalt. Hans musik er blevet anerkendt af fans og lyttere over hele verden, hvilket afspejles i antallet af afspilninger på platforme som Spotify, hvor flere af hans numre har opnået mellem 100.000 og 300.000 afspilninger.

Psykedelisk trance-genren er kendt for sine komplekse rytmer, hypnotiserende lydlandskaber og evne til at skabe en intens og transformative musikalsk oplevelse. Actfill mestrer denne genre med sin egen unikke stil og lyd, der tiltrækker lyttere med fængende beats og atmosfæriske elementer. Som en del af den elektroniske musikscene er Actfill også en rutineret performer ved live-optrædener og festivaler, hvor hans musik kan nydes i en dynamisk og energisk atmosfære.

Gør dig klar til at opleve Actfills magiske musikalske rejse på KlangFest 2024! Vi glæder os til at se dig på dansegulvet.

Nanna & Lucca– læs/ se mere under plakaten.

Nanna og Lucca bringer en Fresh Sound til Musikscenen.

Vi er glade for at introducere det talentfulde musikalske samarbejde mellem Nanna og Lucca, to musikere, der bringer en frisk energi til scenen. Disse to unge talenter mødtes på Campus Bornholm under valgfaget musik for cirka et halvt år siden, og siden da har de udviklet en stærk forbindelse gennem deres fælles passion for musik.

Det hele begyndte med en koncert med deres musikhold på campus, og siden da har Nanna og Lucca modtaget støtte og opmuntring fra en række venlige og hjælpsomme mennesker, hvilket har inspireret dem til at tage skridtet ud på scenen og dele deres musik med et bredere publikum.

Nanna, der primært spiller klaver, har en baggrund i violin og klarinet, men hendes interesse for klaveret har ført hende ind i en verden af sangskrivning og guitarspil. Lucca, der har sunget i cirka fem år, har udforsket forskellige musikalske stilarter og instrumenter, herunder klaver, guitar og endda kazoo.

Deres musikalske rejse har ført dem rundt, fra at spille sammen i et band til at deltage i en sangskriverlejr og stifte bekendtskab med andre musikere på deres alder. De har optrådt på forskellige steder, herunder campus, musikskolen og lokale kulturhuse, og de ser frem til at fortsætte med at dele deres musik med lyttere, der værdsætter deres unikke lyd og talent.

Nanna og Lucca er et eksempel på spirende talenter inden for dansk musik, og vi opfordrer alle musikelskere til at følge deres rejse og opleve deres musik live. Hold øje med disse to unge stjerner, da de kun er begyndelsen på en lovende karriere inden for musikken. På videoen herunder spiller de et nummer med andre musikkere, men på KlangFesten optræder de som de helst vil- som Nanna & Lucca- og det glæder vi os over.

DEAN– læs mere under plakaten

DEAN er håbet om en dansk rapstjerne, der både formår at vise ærlighed og kærlighed med sin musik.
Med 11 singler i bagagen har DEAN et katalog fyldt med følelser og tanker, og har allerede arbejdet med flere store dansker artister bag kulissen. 

Sangene beretter om alt der følger med fra barndommen til ungdomslivet i en hård opvækst. Gennem musikken kommer DEAN rundt om det at vinde og tabe, at elske og miste, men ikke mindst om stadig at stå her trods store mængder modvind. 

Han er ung, ambitiøs og talentfuld, og i august kan du opleve ham til KlangFesten!

RAA– læs mere under plakaten.

RAA- En hårdt arbejdende Bornholmsk gut, med ambition om at nå til tops. Det er en kort beskrivelse af solo artisten RAA, med borgerlige navn Ludvig Mattson. Med sin eksperimentelle rap/ rnb lyd, udviser han lyrisk overskud, og iscenesætter øens sol og skyggeside med udgangspunkt fra hans eget turbulente liv. Han formår at fremvise fest og glad dage, men også sin reflekterende side om kampen med at blive den man gerne vil være. Til festivalen har RAA DJ Vitus med, og vi glæder os til at se jer fyre den af på scenen!

LEWIS– læs mere under plakaten.

Lewis Kirathi er en 19-årig rapper med drømmen om at nå langt med sin musik. Med inspiration fra kunstnere som Chris Brown og Kanye West, har Lewis valgt at fordybe sig inden for rapmusik med hårde tekster og personlige oplevelser. Han rapper på engelsk, da han ønsker at udvide sit musikalske budskab til mange forskellige mennesker.

Lewis begyndte sin musikalske rejse som teenager og har siden arbejdet hårdt på at finpudse sin stil og tekniske færdigheder. Han skriver alle sine tekster selv, og hans musik afspejler de udfordringer og triumfer, han har oplevet i sit liv. Lewis tror på autenticitet og ærlighed i sin kunst og søger altid at skabe en forbindelse med sine lyttere gennem sine dybtfølte tekster.

Med en stærk arbejdsdisciplin og en passion for musik, fortsætter Lewis med at udvikle sig som kunstner. Han deltager aktivt i lokale musikscener og er altid på udkig efter muligheder for at optræde live og samarbejde med andre musikere. Hans mål er ikke kun at underholde, men også at inspirere andre til at følge deres egne drømme. Lewis- vi er glade for, at du vil med til KlangFesten!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Plakat_biletten-1-1024x1024.jpg